Softista Syöksynsuu 2014 (2).JPG     Zapwayn rantapalloturnaus lapset vs aikuiset Syöksynsuu.jpgP1070095.jpgP1070092.jpg P1070100.jpg 

Keväälle 2014 varmistui jälleen, jo neljättä vuotuista kertaa, Zapway-ryhmien yhteinen liikuntakokoontuminen Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan järjestämässä liikuntaleiritapahtumassa, seurakunnan leirikeskus Syöksynsuussa  Zapwayn liikuntaleiri tapahtui lauantaina 10.5.-14. Syöksynsuun leirin liikuntatoimintoina on aikaisempina vuosina 2011-13 ollut muun muassa leikkimielisiä ystävyysotteluita eri lajeissa, sekä ”metsäilyä” ja ”luontoilua”. Tämä on tarkoittanut vaikkapa geokätkeilykisailua, ja/tai yhteistä melontaretkeä, jonka päätteeksi sauna.

Kuluvana vuonna -14 leirilajeina olivat tarjolla esterata, softiskivääriammunta, rantapallo-ottelu lapset vastaan vanhemmat ja meille monelle osallistujalle aivan uutena lajina: pyllypallo. Pyllypallossa käytetään liivejä, joiden tarroihin, edessä ja takana, pitää saada pallo oman joukkueen kaverille tarttumaan - vastustaja koettaa tietysti estää :-) Kaikki Zapway-leirin lajit olivat jälleen lajin osaajan huolella ohjaamia.

Lisäksi Zapway tuotti omia perheliikunta- ja aktiviteettitapahtumia, ja hyödynsi liikuntaseura- ym. kumppaneiden järjestämiä vastaavia perheliikunta- ja aktiviteettitapahtumia. Esimerkiksi Zapwayn tuottamasta, hauskasta perheliikuntatapahtumasta käy Syöksynsuun lisäksi Ahveniston ulkoilumajalla helmikuussa -14 järjestetty, kaikille Zapway-ryhmille yhteinen laskiaisliikunnan ilta!

Hämeenlinnan liikunta- ja urheiluseurojen puolella Zapway -toiminta onkin syksystä 2013 lähtien ollut yhä voimakkaampaa. Tämä johtuu varsinkin siitä, että Lasten Liikunnan Tuki ry. ja erityisesti yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Liedes on järjestänyt Opetus- ja kulttuuriministeriöstä merkittävän summan kehittämishankerahaa sille, että kaupungin ja seurakunnan henkilöpanoksen lisäksi Zapway – toimintaa kehitetään Hämeenlinnan seudulla yhä enemmän myös liikunta- ja urheiluseuroista käsin.

Zapwayn kehittämistä yhdistys- ja seurapuolelta käsin on ideoitu mm. Kaurialan ja Ahveniston yläkouluilla. Zapwayn kummiseuroista HPK ja Steelers ovat junioritoiminnan puolellaan ideoineet tuottavansa esimerkiksi juuri Kaurialaan ja Ahvenistoon sellaiset Zapway-ryhmät, jotka tutustuvat Zapwayn tyyliin käytännössä, osaaohjatusti ja innostavasti vuoroin luistelun ja jääkiekon, vuoroin salibandyn keskeisiin seikkoihin.

Yläkouluikäiselle suunnatut Zapway-ryhmät - järjestetään ne sitten seuralähtöisesti tai muuten - toimivat keskeisesti perheiden eli vanhempien taustatuella. Vanhemmat osallistetaan ryhmäkauden ideointiin, joihinkin yläkoulun Zapwayn tapahtumiin (kuten monilaji-ottelut). -Tällä tavoin vanhemmat ovat siis, alakoulujen Zapway-perheliikunnan tapaan, aktiivisesti mukana tukemassa nuoren lapsensa kasvua liikunnassa ja liikuntaan.

Samoin kuin alakoulujen Zapway-perheliikunnassa, kumpikin sukupuoli, niin tytöt kuin pojat ovat yhtälailla tärkeitä osallisia innostavaan, monien lajien lajiopastettuun kokeilemiseen. Koulussa ja koulun ulkopuolella, Hämeenlinnan lukuisilla liikunta-alueilla. 

Ahveniston yläkoulun osalta tämä on itse asiassa Zapway - toiminnan jatkoa: Kevään 2013 Ahveniston Zapway TOP on nähtävissäsi tällä blogisivustolla esitetyssä videoclipissä!

Kaikille sopivaan ja iloiseen liikuntaan kannustavat Zapwayssa monen monet Hämeenlinnan seudun liikuntatoimijat ja seurat: Katso mitkä seurat ovat mukana...